Demensboendet Ebbagården

Silviacertifierad våren 2017
 
Diakonistiftelsen Samariterhemmets boende för äldre personer med demenssjukdom heter Ebbagården. Här får de boende god omvårdnad.

Hemtjänst

Hemtjänst och hemvård
 
För dig som är berättigad till kommunalt stöd för hemtjänst och hemvård finns Diakonistiftelsen Samariterhemmets tjänster som alternativ. Vi gör upp en plan tillsammans med dig som skickas till kommunen för bedömning.

Trygghetsboende i Kungsängsgården

För dig som söker ett tryggt boende erbjuder vi trygghetsboende i Kungsängsgården i centrala Uppsala. Diakonistiftelsen Samariterhemmet är hyresvärd och tillhandahåller personal som finns tillgänglig i huset alla vardagar.

Alla ska kunna känna sig trygga i sin bostad. Därför vill vi se just din situation och bemöta dina behov. Vi är också måna om nära kontakt med dina anhöriga.

Trygghetsboende i Kungsängsgården inkluderar

Insikten: Dagvård demens

Trygghetstjänst

Trygghetstjänst
 
För dig som inte får kommunalt stöd för hemtjänst men ändå vill ha hjälp med hushållsnära tjänster erbjuder vi våra trygghetstjänster. Flera av tjänsterna får du till halva kostnaden, eftersom de är skattereducerade. Du behöver dessutom inte göra avdraget själv.

UTSIKTEN – Daglig verksamhet för funktionshindrade mellan 18-67 år.

Silviacertifierad våren 2017
 
Diakonistiftelsen Samariterhemmet i Uppsala bedriver daglig verksamhet för funktionshindrade mellan 18 och 67 år. Verksamheten ger möjlighet till personlig utveckling, gemenskap och delaktighet i samhället.