Samariterhemmets Syförening

I ett utdrag ur Ebba Boströms minnesanteckningar står det att "år 1891 varannan tisdag eftermiddag samlades man i Tjänarinnehemmets arbetssal till syförening". I 125 år har Samariterhemmets syförening funnits och den finns än!

Vi träffas varannan torsdag och följer ungefär samma rutiner som under Ebba Boströms tid. Föreningen består av cirka 40 medlemmar med i genomsnitt 20-25 deltagare varje gång. Andra söndagen i advent har vi vår julförsäljning i samband med gudstjänsten. På våren har vi vår stora försäljning i samband med Björkkaffet. Tack vare gåvor till Samariterhemmet får vi också möjligheter till fina vinster i lotterierna, och får därmed in pengar till Samariterhemmet.

Vi har många eldsjälar i vår förening som gör ett fantastiskt gott arbete. Utan dessa medarbetare skulle det inte vara möjligt att fortsätta, varje medlem är viktig för oss.

Vill du också bli medlem - kontakta oss!