Studieresa till Tyskland

Under dagarna fyra besökte tre av Samariterhemmets medarbetare, Direktor Erik Eckerdal, HR-ansvarig Marie Nordwall (tv) och diakon Marie Simas, vår systerorganisation Diakoneo i Tyskland för att lära sig mer om hur de som en idéburen organisation, likt oss, bedriver bland annat vård och omsorg. I Sverige ligger den idéburna sektorn på runt 3 procent, medan motsvarande siffra i Tyskland är någonstans runt 70-80 procent. För oss finns det med andra ord en hel del att lära sig av våra tyska vänner.

“Även om Diakoneo är en betydligt större organisation än oss, så känner vi igen mycket, och vi fick med oss både många bra lärdomar och vision för vårt eget utvecklingsarbete”, säger Erik Eckerdal. Med på bilden finns även Diakoneos direktor Dr. Matthias Harmann (t.v.) och Thorsten Walter (t.h.) vår tolk under vistelsen.