Meny

Köksföreståndare till Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse inom Svenska kyrkan. Vi är ca 90 anställda som bland annat arbetar med vård och omsorg, hotell, kök och kafé samt administration och fastigheter.

 

Vi söker nu en föreståndare till köket i Samariterhemmets sjukhus. Köket lagar mat, smörgåsar och fikabröd till lunchcaféet i Samariterhemmets sjukhus, till Katedralkaféet, till Äldrecenter och till olika beställningar. Vi har fullständiga rättigheter.

 

Köket ingår i vår verksamhet Hotell och konferens där en verksamhetschef har det övergripande ansvaret. I verksamheten ingår även lunchkaféet i Samariterhemmets sjukhus, Katedralkaféet intill domkyrkan och hotell Duvan.

Om tjänsten

Tjänsten är på heltid med arbetstid i huvudsak måndag–fredag men kväll och helgtjänstgöring kan förekomma. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Vi önskar tillträde i början av augusti. Vi befinner oss i ett expansivt skede och satsar på att utöka verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du ska till största delen av din arbetstid arbeta som kock. Men du har även personalansvar, verksamhetsansvar och resultatansvar för Köket. Det innebär dels att leda den befintliga verksamheten och dels att utveckla den. I köket arbetar 5 personer och ett varierat antal som arbetstränar och praktiserar.

 

I ditt ansvar ligger också att ha ett nära samarbete med föreståndaren för Katedralkaféet och Hotell- och konferenschefen för ett effektivt utnyttjande av personalresurser mm.

 

En annan viktig arbetsuppgift är att ta emot personer på arbetsträning och praktik.

Kompetens

Utbildning till kock är ett krav och likaså erfarenhet av arbetsledning. Du ska ha goda kunskaper i svenska och god datorvana. Viktigt är att du tar stort ansvar är bra på bemötande och ger god service. Du ska också ha utbildning inom ekonomi eller förvärvat motsvarande kunskaper genom erfarenhet.

Meriterande är erfarenhet av att utveckla verksamhet och personal. Vi hoppas att du är en idérik och kreativ person.

Körkort är ett krav.

Upplysningar

HR-ansvarig Marie Nordwall marie.nordwall@samariterhemmet.se 072-451 76 42

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV senast den 9 juni 2019 till marie.nordwall@samariterhemmet.se