Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Dragarbrunnsgatan 70
753 20 Uppsala, Sverige
Facebook Instagram Linked In
Samariterhemmet logo

Hemservice

Välkommen till Samariterhemmets hemservice

Behöver du lite extra hjälp och stöd i ditt hem? Vi hjälper gärna till.

Här kan du läsa om de tjänster vi erbjuder. Vi kan dessutom skräddarsy precis det du önskar. Därför börjar vi alltid med ett hembesök där vi tillsammans med dig planerar ditt personliga Hemservice-paket. Du kommer ha en personlig kontakt du enkelt kan mejla eller ringa då du behöver justera något i ditt Hemservicepaket.

Så här fungerar RUT och ROT-avdrag

Med Rut-avdraget, som är en skattereduktion för hushållsnära tjänster upp till 50 000 kr per år. Det innebär att du betalar endast 50% av timpriset, som är 440 kr. Kostnaden är redan avdragen i fakturan, så du behöver aldrig ligga ute med pengar. När du betalat din faktura rekvirerar vi den resterande delen från Skatteverket.

Alla i hushållet som är över 18 år och har en skattepliktig inkomst kan utnyttja skattereduktionen som är gemensam för allt husarbete, dvs. både hushållsarbete (RUT), reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad av bostad (ROT).

I de fall där vi inte erhåller utbetalning från Skatteverket, det vill säga om uttaget nått taket (50 000 kr), faktureras det till dig som kund. 

Mer information finns på Skatteverkets hemsida här.

Skatteverket RUT-avdrag

Vill du boka trygghetstjänster?

För mer information och bokning:

Tel. 073-096 79 86
hemservice@samariterhemmet.se

Frågor och svar om Samariterhemmets hemservice

Enstaka tjänster eller Hemservicepaket?

Du kan välja mellan enstaka tjänster eller ett hemservicepaket. Vi rekommenderar ett paket. Då betalar du en fast summa varje månad för de timmar vi kommit överens om. Väljer du ett paket så har du dessutom möjlighet att vid behov kunna ersätta den ordinarie uppgiften till en annan som du behöver istället för att köpa till en tjänst.

Om du av något skäl behöver boka av eller boka om någon vecka vill vi att du gör det senast 3 arbetsdagar innan. Du kan spara upp till tre städtillfällen. Dina timmar sparas på en timbank och kan användas vid ett senare tillfälle till andra tjänster såsom fönsterputs, storstädning mm.

Vad vill du att ditt Hemservicepaket ska innehålla?

Nedan kan du läsa vad vi kan hjälpa dig med. Om du har några specialönskemål så är du välkommen att ta upp det med när vi kommer hem till dig för ett planeringsmöte.

Veckostädning: Dammtorkning, dammsugning, våttorka golv, rengöring av handfat, toalettstol, badkar/duschkabin.

Vardagsomsorg/Vardagsfix: Här handlar det om allt ifrån att sy i en knapp som lossnat till att bära ut sommarmöblerna på balkongen eller montera ihop en IKEA-byrå. Med andra ord ta tag i att-göra-listan.  

Fönsterputs: Vi ser till att alla sidor blir blanka och fina.

Tvätt: Vi tar hand om din tvätt. Skulle något behöva kemtvättas så kan vi lämna och hämta den.

Flytthjälp: Vi kan hjälpa till med att packa ner i kartonger, och om flytten inte sker så långt bort kan vi hjälpa till med transporten och uppackning i den nya bostaden. 

Flyttstäd: Fokusera på din nya bostad så ser vi till att din gamla bostad blir skinande ren från golv till tak så att den nya hyresgästen bara kan flytta in. Vi kommer hem till dig och planerar flytten och skickar dig ett prisförslag.

Möblering: Möblering av bostad, inklusive montering av möbler. Inredningstjänster ingår inte i RUT-avdraget.

Enklare tillsyn: Ska du resa bort och behöver någon som vattnar blommor och tittar till din bostad.

Återvinning: Ibland behövs det rensas lite extra i skåp och lådor. Vi tar gärna hand om det du inte behöver längre och lämnar till vår samarbetspartner Stadsmissionen.

IT: Enklare hjälp med din dator/surfplatta och/eller annan hemelektronik.

Enklare hantverksarbete: Ett fönster som behöver isoleras eller en kontakt som behöver bytas är exempel på det. Minimidebitering 2 timmar.

Storstädning: Något som man brukar vilja göra höst och vår. Ett tillfälle att göra rent från golv till tak på ställen som man inte tar sig tid att göra i den vanliga veckostädningen, exempelvis inne i köksskåpen.

Tillägg: Vill du även passa på att till exempel frosta av frysen, smörja in skinnsoffan eller putsa upp kristallkronan så kan vi göra även detta.

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt.

Arga unga människor

Välkommen till en seminariedag där unga människor står i fokus.

» Läs mer här

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här