Samariterhemmet logo

Utbildning

Samariterhemmet utbildning

Samariterhemmet är en utbildningsaktör med inriktning mot hälsa, vård och omsorg.

1882 startades den första utbildningen av vår grundare Ebba Boström. Den gavs till unga kvinnor för att hjälpa dem ut ur prostitution. Samariterhemmet har med andra ord en lång utbildningstradition och har under många år bedrivit sjuksköterske- och diakonutbildningar. 

Idag erbjuder vi både kortare och längre utbildningar i egen regi samt tillsammans med andra aktörer i Uppsala och i olika delar av landet. Flera av våra utbildningar är CSN-berättigade.

Samariterhemmet Utbildning är certifierade och godkända att ingå i Vård- och omsorgscollege. Genom samverkan i Vård- och omsorgscollege vill vi bidra med kompetens inom området, dela med oss av kunskaper och erfarenheter och på så sätt medverka till att ge utbildningar med god kvalitet som stärker den enskilde eleven och möter arbetslivets behov av personal.

Maria Hovstadius
Utbildningschef och rektor,
Utbildningsledare YH
maria.hovstadius@samariterhemmet.se


Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt. Läs mer här.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här