Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Dragarbrunnsgatan 70
753 20 Uppsala, Sverige
Facebook Instagram Linked In
Samariterhemmet logo

Samariterhemmets Syförening

Samariterhemmets Syförening

I ett utdrag ur Ebba Boströms minnesanteckningar står det att “år 1891 varannan tisdag eftermiddag samlades man i Tjänarinnehemmets arbetssal till syförening“. I 125 år har Samariterhemmets syförening funnits och den finns än!

Vi träffas på onsdagar mellan klockan 13-14.30, och följer ungefär samma rutiner som under Ebba Boströms tid. Föreningen består av cirka 40 medlemmar med i genomsnitt 20-25 deltagare varje gång. Andra söndagen i advent har vi vår julförsäljning i samband med gudstjänsten. På våren har vi vår stora försäljning i samband med Björkkaffet. Tack vare gåvor till Samariterhemmet får vi också möjligheter till fina vinster i lotterierna, och får därmed in pengar till Samariterhemmet.

Vi har många eldsjälar i vår förening som gör ett fantastiskt gott arbete. Utan dessa medarbetare skulle det inte vara möjligt att fortsätta, varje medlem är viktig för oss.
Vill du också bli medlem? Välkommen att kontakta mig, christina.rangstedt@samariterhemmet.se.

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt. Läs mer här.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här

Samariterhemmets adventskalender

I årets adventskalender får vi ta del av kloka & tänkvärda citat (FB, Insta o LinkedIn).