Samariterhemmet logo

Samariterhemmets Syförening

I 125 år har Samariterhemmets syförening funnits och den är verksam än idag!
I ett utdrag ur Ebba Boströms minnesanteckningar står det,år 1891 varannan tisdag eftermiddag samlades man i Tjänarinnehemmets arbetssal till syförening“.

Samariterhemmets syförening träffas på onsdagar klockan 12.30-14.30, och följer ungefär samma rutiner som under Ebba Boströms tid. Föreningen består av cirka 40 medlemmar.
Första söndagen i advent har Syföreningen julförsäljning i samband med gudstjänsten.
På våren har vi stor försäljning i samband med Björkkaffet.
Tack vare gåvor i form av föremål som skänks till Samariterhemmet får vi möjligheter till fina vinster i lotterierna, och får därmed in pengar till Samariterhemmet Diakonis verksamhet.

Vi har många medlemmar i vår förening som gör ett fantastiskt arbete. Utan dessa medlemmar skulle det inte vara möjligt att fortsätta, varje medlem är viktig.
Vill du också bli medlem? Välkommen att kontakta; christina.rangstedt@samariterhemmet.se.

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt. Läs mer här.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här