Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Samariterhemmet logo

Lediga tjänster

Vill du bli vår nya medarbetare?

Präst och områdeschef till Samariterhemmet diakoni

Samariterhemmet diakoni söker präst och områdeschef. Vi expanderar och du erbjuds en unik chans att bygga upp, driva och utveckla Samariterhemmets kyrka och sociala verksamheter.

Roll och uppdrag

Du kommer att leda och utveckla Samariterhemmets kyrka & sociala verksamheter. I uppdraget ingår att leda och bygga upp det sakramentala och liturgiska livet i Samariterhemmets kyrka, tillsammans med ett stort antal volontärer, såväl som att vara ansvarig områdeschef för Samariterhemmets sociala verksamheter. Inom området Kyrka och sociala verksamheter finns en ledningsgrupp bestående av präst/områdeschef och områdets verksamhetschefer. Verksamhetscheferna leder självständigt sina verksamheter och rapporterar till områdeschef. Inom området finns Samariterhemmets kyrka, Äldrecenter, seniorboendet Kungsängsgården, Samtalsmottagning för äldre i Uppsala och på Österlen och Ebbamottagningen som hjälper prostituerade och behandlar sexköpare. Samariterhemmet projekterar för närvarande för att bygga ytterligare ett seniorboende i området.

Du rapporterar direkt till direktor och ingår i Samariterhemmets ledningsgrupp.

Anställningen är tills vidare och på heltid, tillträde i september 2022 eller enligt överenskommelse.

Vem är du

Du är präst med kunskap och erfarenhet av liturgisk förnyelse och sakramental fördjupning. Du ser en naturlig relation mellan liturgi, andlig fördjupning och social och diakonal tjänst i samhället. Du har erfarenhet och/eller förmåga att leda andra chefer och bära det övergripande och långsiktiga ansvaret för områdets utveckling och tillväxt. Du förstår relationen mellan ekonomisk intäkt och möjligheten att bedriva en framgångsrik verksamhet och brinner för kyrkans tjänst och möjlighet att bidra till en mer medmänsklig värld.

Då tjänsten är ny och även funktionen innebär uppdraget att du behöver vara engagerad, självgående och ansvarstagande men också lyhörd med mycket god samarbetsförmåga. Självklart behöver du ha en välutvecklad kommunikationsförmåga både i tal och skrift, på svenska och engelska. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.

Upplysningar

Direktor Erik Eckerdal 072 222 48 69 erik.eckerdal@samariterhemmet.se

Ansökan   

Välkommen med CV och personligt brev till oss.
Ansökan kan du göra Här

Senast den 14 augusti 2022 vill vi ha din ansökan.

Våningsansvarig undersköterska till Samariterhemmet Vård och omsorg, Ebbagårdens demensboende

Om tjänsten
Vi söker nu en våningsansvarig. Tjänsten är på heltid med tillträde den 1 september eller efter överenskommelse.  Arbetstiderna är förlagda dagtid, helgtjänstgöring varannan helg. Vi tillämpar provanställning.  

Att vara våningsansvarig innebär att du bidrar till att atmosfär och kultur på våningen stämmer överens med vår värdegrund. Du är ett stöd till medarbetare i deras dagliga arbete när det gäller t.ex. dokumentation, eller med andra uppgifter där man kan vara ett stöd på ett prestigelöst sätt. Våningsansvarig har också en viktig roll vid introduktion av nya medarbetare, studenter och handledare. Som våningsansvarig skapar du dig en god kännedom om verksamhetens rutiner och förmedlar dem vidare på ett fördelaktigt sätt.

Kompetens
Du ska var utbildad undersköterska med erfarenhet av demensvård. Om du är Silviasyster, eller har någon annan specialistkompetens som undersköterska är det meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du vill vara en del av ett team där ett gott bemötande och de boendes välbefinnande alltid står i fokus. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, har lätt för att samarbeta, är strukturerad och vill bidra till en hälsofrämjande och positiv arbetsmiljö

Upplysningar
Ebbagårdens verksamhetschef Elisabeth Lönnström elisabeth.lonnstrom@samariterhemmet.se  

070 –692 09 82, Vård- och omsorgschef Marie Simas Nordberg marie.simas@samariterhemmet.se

073-027 57 87.

Mer upplysningar hittar du här

Sista ansökningsdag är 24 Juli 2022

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt. Läs mer här.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här

Veckans meny

Lunch varje vardag kl 11–14.

» Läs mer här