Dragarbrunnsgatan 70
753 20 Uppsala, Sverige

Org.nr 817600-0803
018-56 40 00
info@samariterhemmet.se

PG 8766-8
BG 230-0366
Samariterhemmet logo

Vård och omsorg

Vi kan demensvård

När minnet sviker, orden försvinner och omgivningen verkar främmande – då behöver man hjälp med att leva i nuet, att få njuta av goda sinnesintryck, av mjuka röster och varma händer. Samariterhemmet har en särskild kompetens och erfarenhet av funktionshinder relaterade till demensdiagnoser. Vi vet att ett värdigt och vänligt bemötande är avgörande i arbetet med människor – ung eller äldre – som drabbas av demenssjukdom.

Vårt mål är att arbeta personcentrerat för att uppnå högsta möjliga livskvalitet, genom att bibehålla den sjukes personlighet, trots sviktande funktioner. Våra värdeord syftar till att ge de äldre hopp och livsglädje, värdighet, gemenskap, helhet och service. Genom ett rikt utbud av aktiviteter vill vi skapa en meningsfull vardag.

Välkommen att kontakta oss.

Vi arbetar ständigt med att förbättra kvaliteten i vår verksamhet och behöver höra vad vi kan bli bättre på. Dina åsikter är viktiga för oss. Välkommen att höra av dig.

Hälsningar
Marie Simas Nordberg
Områdeschef
marie.simas@samariterhemmet.se

Silviacertifierad verksamhet

All vår verksamhet inom demens är silviacertifierad. Det innebär att verksamheten vilar på fyra grundpelare: Personcentrerad vård/symtomkontroll, anhörigstöd, teamarbete samt kommunikation & relation.

Alla medarbetare har en grundkunskap i demensvård. Kvalité är viktigt för oss. Vi sträcker oss alltid efter att bli ännu bättre på det vi gör. Därför arbetar vi med ständig kompetensutveckling.

Mer information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns tillgängligt på www.silviahemmet.se.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här