Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Dragarbrunnsgatan 70
753 20 Uppsala, Sverige
Facebook Instagram Linked In
Samariterhemmet logo

Demensboendet Ebbagården

Demensboendet Ebbagården

Värme och trygghet

När minnet sviker, orden försvinner och omgivningen verkar främmande – då behöver man hjälp att leva i nuet, att få njuta av goda sinnesintryck, av mjuka röster och varma händer.
På Ebbagården finns personal tillgänglig dygnet runt. Vi är måna om att alla boende ska känna sig trygga och sedda. Medarbetarna har nära kontakt med både boende och deras anhöriga och vänner. Silviacertifieringen innebär att alla medarbetare har en grundkunskap i demensvård och vi arbetar med ständig kompetensutveckling.

Boendet

Ebbagården har plats för 33 boende i egna rum med dusch och wc. I varje rum finns också TV- och telefonuttag. Rummen är utrustade med säng.  Den boende ansvarar tillsammans med anhöriga för övrig möblering.
På varje våning finns gemensamma utrymmen i form av matsal och vardagsrum.
I huset finns också lokaler för gruppaktiviteter t ex sittgymnastik och skapande verksamhet.

Måltider

Måltiderna är viktiga på Ebbagården. Att få äta tillsammans ska vara höjdpunkter, i vardagen och vid högtider. Vi arbetar därför aktivt med att utveckla måltiderna, både vad gäller kosten och miljön. Maten lagas i vårt Ebbakök med noga utvalda råvaror.

Aktiviteter

På Ebbagården bedriver vi ett personcentrerat arbetssätt. Genom ett rikt utbud av aktiviteter vill vi ge våra boende en meningsfull vardag.

Exempel på aktiviteter är utevistelse, gymnastik, litteratursamtal, filmvisning, andakter, att sjunga och avnjuta musik.

Som ett komplement till veckoschemat har varje boende på Ebbagården en individuell ”Aktivitets-dosett”, dvs ett schema med de aktiviteter som möter den boendes intressen och möjligheter att delta. Dosetten anpassas kontinuerligt efter den enskildes behov och hälsotillstånd. 

Kontaktperson

Alla som bor på Ebbagården har en egen kontaktperson.

Här får de boende god omvårdnad. Samariterhemmet har en särskild kompetens och erfarenhet av funktionshinder relaterade till demensdiagnoser. Vi vet att ett värdigt och vänligt bemötande är avgörande i arbetet med människor som drabbas av demenssjukdom.

Vårt mål är att arbeta personcentrerat för att uppnå högsta möjliga livskvalitet, genom att bibehålla den sjukes personlighet, trots sviktande funktioner.

Vårt boende ligger i centrala Uppsala, på Kungsängsgatan 46. 

Vill du veta mer om Ebbagården, välkommen att kontakta oss. 

Så når du oss

Ebbagårdens reception
Samordnare
Lisa Gustafsson
018 56 40 50
ebbagarden@samariterhemmet.se

Enhetschef – Vård och omsorg
Karin Carlsson
karin.carlsson@samariterhemmet.se
018-56 40 76, 070-692 09 82

Anhörig och behov av samtal

För oss är det viktigt att du som anhörig känner dig trygg. Hos oss kan du få samtala med en diakon. Du är också välkommen att kontakta vår Samtalsmottagning för Äldre som erbjuder kostnadsfria samtal med legitimerade psykoterapeuter. Just nu sker alla samtal via telefon.  

Vill du boka en tid för samtal välkommen att ringa, 073-074 78 23.

Vad innebär det att Ebbagården är Silviacertifierad?

Certifieringen innebär att vi införlivar ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka. Verksamheten vilar på fyra grundpelare: Personcentrerad vård / symtomkontroll. Anhörigstöd, Teamarbete samt Kommunikation & relation (information om certifiering och uppgift om giltiga certifikat finns tillgängligt på www.silviahemmet.se.

Kundenkät

I december skickade vi ut en enkät till alla anhöriga till boende på Ebbagården. Tack till alla som svarade.

Det var med stor glädje vi kunde sammanställa de inkomna svaren till betyget Mycket Väl Godkänd. 

Vi har en fantastisk personal med stort hjärta och engagemang som varje dag arbetar för att bli ännu bättre på att möta våra boendes behov. 

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt.

Högmässa hela sommaren

Välkommen till Samariterhemmets kyrka varje söndag kl 10.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.