Dragarbrunnsgatan 70
753 20 Uppsala, Sverige

Org.nr 817600-0803
018-56 40 00
info@samariterhemmet.se

PG 8766-8
BG 230-0366
Samariterhemmet logo

Innan du flyttar in

Det finns en hel del att tänka på före inflyttning. Nedan en liten checklista som kan vara bra att pricka av innan flytt.

Kontakta Adressändring på adressändring.se eller via tel: 0771-97 98 99. De meddelar de flesta centrala myndigheter om att du bytt adress. Sen kan det ju vara bra att även vänner, bekanta och arbetsgivare med flera känner till din nya adress.

Teckna en hemförsäkring. Den ersätter skador och värden, exempelvis vid inbrott och brand. Försäkringen kan också täcka kostnader om det inträffar saker som gör att du blir skadeståndsskyldig. Vissa fungerar även som reseförsäkring.

Vattenfall är elnätägare i Uppsala. Därför behöver du kontakta dem både vid in- och utflytt. Du kan sedan själv byta elhandelsleverantör till den som du önskar.

Hur och när betalar jag hyran?

Inbetalningskort för hyran skickas ut kvartalsvis. Hos oss tillämpar vi så kallad förskottshyra. Det vill säga att du senast den sista dagen i månaden betalar för kommande månad. 

Kan jag ha husdjur?

Om du har ett husdjur eller vill skaffa ett, hör av dig till oss innan. Det kan vara någon i ditt trapphus som är allergisk. 

Du som har balkong

Ett extra rum när säsongen och vädret tillåter är alltid skönt. Om du vill hänga upp balkonglådor vill vi att du vänder dem inåt, av säkerhetsskäl. Då kan du dessutom njuta mer av dina blommor.

Det går alldeles utmärkt att vädra saker på balkongen, förutom mattor. Behöver du skaka och vädra dina mattor så finns det vädringsställ på gården.