Samariterhemmets Syförening

I ett utdrag ur Ebba Boströms minnesanteckningar står det att “år 1891 varannan tisdag eftermiddag samlades man i Tjänarinnehemmets arbetssal till syförening“. I 125 år har Samariterhemmets syförening funnits och den finns än!

Vi träffas på onsdag den 27 mars och 10 april, 13-14.30, och följer ungefär samma rutiner som under Ebba Boströms tid. Föreningen består av cirka 40 medlemmar med i genomsnitt 20-25 deltagare varje gång. Andra söndagen i advent har vi vår julförsäljning i samband med gudstjänsten. På våren har vi vår stora försäljning i samband med Björkkaffet. Tack vare gåvor till Samariterhemmet får vi också möjligheter till fina vinster i lotterierna, och får därmed in pengar till Samariterhemmet.

Vi har många eldsjälar i vår förening som gör ett fantastiskt gott arbete. Utan dessa medarbetare skulle det inte vara möjligt att fortsätta, varje medlem är viktig för oss.
Vill du också bli medlem – kontakta oss via kontaktformuläret!