Samariterhemmet logo

Duvan Hotell

Om du vill bo mitt i centrala Uppsala, men ändå avskilt. Helt perfekt för att upptäcka Uppsala till fots. 20 minuters promenadavstånd till Akademiska sjukhuset och 5 minuter till resecentrum, därifrån du enkelt tar dig vidare med buss eller tåg vart du önskar. Endast 20 minuter till Arlanda.

Vi är ett familjärt och prisvärt litet hotell med 32 nyrenoverade rum fördelade på, enkelrum, dubbelrum (twinbäddar), familjerum och en Juniorsvit. Alla våra luftiga rum är välutrustade och har privat badrum & dusch. Gratis Wi-Fi i hela hotellet inklusive i alla rum. Spjälsäng och extrasäng finns mot en extra kostnad.

Nu har vi utökat med en ny fräsch konferensanläggning.

Hotellet har tre sällskapsrum, ett med vardagsrumskänsla som är utrustad med TV. Det finns även tvättmöjligheter för alla våra gäster (mot en extra kostnad). I vårt gästkök finns tillgång till kylskåp- och frysförvaring, mikrovågsugn och vattenkokare. Vi bjuder på kaffe och te! Intill hotellet, vid Samariterhemmet, Samaritergränd 2, finns en inbjudande, lummig och vacker trädgård som våra gäster är välkomna till.

Har du behov av longstay?

På Duvan Hotell & Konferens gör vi allt för att skapa flexibla lösningar för att alla våra gäster. Om du har behov av boende för en längre tid än normalt, kontakta oss gärna så hittar vi en bra lösning som passar dina behov.

Starta dagen med en god frukost

Nybakat bröd varje morgon från vårt eget Ottokök.

Måndag-fredag 7 – 9
Lördag-söndag 8 -10

Med reservation för ändringar, se duvanhotell.se

För priser, mer information och bokning:

Receptionens öppettider: Helgfria vardagar kl. 7 – 17

duvan@samariterhemmet.se
018 56 40 35

Adress: Dragarbrunnsgatan 69

Receptionen är bemannad:

Mån–fre 7 – 17 (med reservation för ändringar, se duvanhotell.se). Behöver du checka in efter 17.00 på en helgfri vardag eller på en helg, kontakta receptionen via info@duvanhotell.se.

Restaurang Otto

Rakt över gatan, i vår lunchrestaurang serveras vällagade och goda luncher varje vardag kl. 11–14. Det finns också möjlighet att köpa med sig eller få matlådor levererade till hotellet.

Öppettider (med reservation för ändring, se duvanhotell.se)

Måndag – torsdag 08:30-15:00 
Fredag 08:30-14:30

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i närområdet, inklusive Parkeringshuset Grimhild (Q-Park), Dragarbrunnsgatan 66.

Hotellet nära till allt

På gångavstånd tar ni er lätt till Uppsala Domkyrka och Botaniska trädgården med konserter under sommaren 2021. Eller varför inte ta en guidad takvandring på Uppsala Slottstak? Slottet började byggas av Gustav Vasa 1549.

Vi hjälper er gärna att skräddarsy er vistelse i Uppsala. För mer info om Uppsala gå in på Destination Uppsala. Där finns aktuell information om evenemang och annan nyttig information om Uppsala med omnejd. 

Information angående covid-19

För att undvika spridning av covid-19 och uppmanar vi alla att ta sitt ansvar för minskad spridning genom att hålla avstånd, tvätta händerna, och stanna hemma om du är sjuk. Vi har placerat ut handsprit i våra allmänna lokaler och när vi städar desinficerar vi bland annat plana ytor, dörrhandtag och hissknappar. Specifika önskemål för gästens säkerhet försöker vi tillgodose så långt det är möjligt.

Social hållbarhet

När du bor hos oss eller använder någon av våra tjänster bidrar du till vårt arbete för social hållbarhet. Vi har har ett stort socialt engagemang och samarbete med bl.a. Stadsmissionen.

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här