Samariterhemmet logo

Samtalsmottagning för äldre, Österlen

Samtalsmottagning för äldre erbjuder samtal med legitimerade psykoterapeuter till dig som är äldre och känner att du vill prata med någon.
Samtal med ”ålderskompetenta” leg psykoterapeuter, dvs terapeuter som har kunskap om äldre och åldrande och som dessutom själva är 60 plus.

Verksamheten sker i samarbete med Simrishamns, Tomelillabygdens och Gärsnäs församlingar.

Charlotte Engel
Verksamhetschef, Teol Dr diakon
charlotte.engel@samariterhemmet.se
076-805 33 11

Lunds stift skriver på sin hemsida om Samariterhemmet Samtalsmottagning för Äldre Österlen.

En unik och kostnadsfri samtalsmottagning för äldre på Österlen erbjuds sedan i höst. – Behovet är stort. För många av dem vi möter är det första gången som de pratar med någon om det som tynger i livet.

Läs hela artikeln på
https://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/nyheter/unikt-initiativ-med-gratis-terapeutiska-samtal-

Psykoterapeuter verksamma
vid samtalsmottagningen Österlen

Thomas Ahlner

Socionom 1975, Leg psykolog 1987, Leg psykoterapeut 2989. Arbetar med psykodymamisk bakgrund inte från någon specifik mall eller metod med absolut närvaro, fördomsfritt och förbehållslöst lyssnande.

Ann Stevens

Leg Sjukgymnast Lunds Sjukgymnastinstitut, Leg Psykoterapeut Sankt Lukas utbildningsinstitut, Lund. Ackrediterad av Region Skåne inom Vårdval Psykoterapi.

Claes Parck

Socionom och legitimerad psykoterapeut. Specialkompetens inom beroendeproblematik. Handledarutbildning i psykodynamisk psykoterapi.

Katarina Johansson

Leg psykolog och leg psykoterapeut/kbt-Intresset för att möta människor på djupet, och aktivt få medverka till positiv förändring. Även utbildning inom klinisk hypnos.

Välkommen att boka samtal!


Ett stort tack till er!

2021

Simrishamns-, Tomelillabygdens och Gärsnäs församlingar.

Stiftelsen
Vallby Sparbanks Minnesfond

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt. Läs mer här.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här