Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Dragarbrunnsgatan 70
753 20 Uppsala, Sverige
Facebook Instagram Linked In
Samariterhemmet logo

Samtalsmottagning för Äldre Österlen

Samariterhemmet Samtalsmottagning för Äldre har utvecklats som en modell möjlig att flytta och anpassa till andra kommuner och regioner. Under våren arbetar Samariterhemmet med att etablera den första mottagningen utanför Uppsala, i sydöstra Skåne. Etableringen sker i samarbete med Simrishamns, Tomelillabygdens och Gärsnäs församlingar. Fyra ”ålderskompetenta” terapeuter är rekryterade till mottagningen som förhoppningsvis kan öppna innan sommaren.

Psykoterapeuter verksamma
vid samtalsmottagningen Österlen

Thomas Ahlner

Socionom 1975, Leg psykolog 1987, Leg psykoterapeut 2989. Arbetar med psykodymamisk bakgrund inte från någon specifik mall eller metod med absolut närvaro, fördomsfritt och förbehållslöst lyssnande.

Ann Stevens

Leg Sjukgymnast Lunds Sjukgymnastinstitut, Leg Psykoterapeut Sankt Lukas utbildningsinstitut, Lund. Ackrediterad av Region Skåne inom Vårdval Psykoterapi.

Claes Parck

Socionom och legitimerad psykoterapeut. Specialkompetens inom beroendeproblematik. Handledarutbildning i psykodynamisk psykoterapi.

Katarina Johansson

Leg psykolog och leg psykoterapeut/kbt-Intresset för att möta människor på djupet, och aktivt få medverka till positiv förändring. Även utbildning inom klinisk hypnos.

Välkommen att boka samtal!


Ta del av det som är sagt och skrivet i media om Samtalsmottagning för Äldre här.

Ett stort tack till er!

2020

Johanniterorden i Sverige

Stiftelsen Edla och Gustaf Th Lindbergs Donationsfond

2021

Ulla och Curt Nicolins Stiftelse (särskilda medel för äldre post covid-19 patienter och äldre som vårdats för annan livshotande sjukdom)

Simrishamns-, Tomelillabygdens och Gärsnäs församlingar.

Stöd oss

Samariterhemmet är en idéburen fristående stiftelse utan vinstutdelning, med uppgift att utöva diakoni såväl i egen regi, som i samarbete andra aktörer inom Svenska kyrkan, andra organisationer och myndigheter.

Vi arbetar för och med människor med kroppsliga, själsliga, andliga och sociala behov, särskilt med människor i utsatta situationer.

Vill du vara med och hjälpa till? Det kan du göra på olika sätt. Läs mer här.

Bo centralt på hotell Duvan

Ett mysigt och familjärt boende mitt i centrala Uppsala. Nära till de mesta.

» Läs mer här

Arga unga människor

Välkommen till en seminariedag där unga människor står i fokus.

» Läs mer här